Черешов щрудел от бутер тесто

Черешов щрудел от бутер тесто Лакомник
Черешов щрудел от бутер тесто
Време за приготвяне
Приготвяне
50 минути
Порции
Порции
10
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г череши без костилки

50 г захар

200 мл вода

1 опаковка натрошени чаени бисквити

канела

пудра захар

500 г бутер тесто

Начин на приготвянe

Черешите се измиват и почистват от костилките. Слагат се в тенджера с 200 мл вода, 50 г захар и се оставят да врат за 10 минути.

Бутер тестото се разстила върху кърпа, която предварително е набрашнена. Върху тестото се ръсят натрошени бисквити, като се оставя ивица в края. Поръсва се с канела и се нареждат черешите. Тестото се навива на руло, подвива се в краищата, за да не излезе сместа. Слага се в подходящ съд, застлан с хартия за печене. Пече се на 180 градуса около 25 мин. След като се опече, още топъл се поръсва с пудра захар.

 

* По желание се добавя какао в бутер тестото.

Сервира се студен, по-желание с топка сладолед.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц