Черешов щрудел от бутер тесто



Приготвяне
50 минути
Порции

10

Начин на приготвянe
Черешите се измиват и почистват от костилките. Слагат се в тенджера с 200 мл вода, 50 г захар и се оставят да врат за 10 минути.
Бутер тестото се разстила върху кърпа, която предварително е набрашнена. Върху тестото се ръсят натрошени бисквити, като се оставя ивица в края. Поръсва се с канела и се нареждат черешите. Тестото се навива на руло, подвива се в краищата, за да не излезе сместа. Слага се в подходящ съд, застлан с хартия за печене. Пече се на 180 градуса около 25 мин. След като се опече, още топъл се поръсва с пудра захар.
* По желание се добавя какао в бутер тестото.
Сервира се студен, по-желание с топка сладолед.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп