Пълнена пита
Приготвяне
2 часа
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Меси се меко тесто и се оставя да втаса 1 час. Разделя се на три топки. Двете се разточват с диаметъра на тавата за печене и дебелина 1 см, а третата се разточва по-голяма и по-тънка, която се наръсва със сместа от плънка 2. Навива се на руло и се усуква. Една от корите се поставя на дъното на намазнена и посипана с брашно тава. Усуканата кора се завива на обръч по края на тавата. Продуктите за плънка 1 се запържват в тиган, докато сместа остане на мазнина и се изсипва в средата на тавата. Другата кора се поставя отгоре. Надупчва се с вилица и се намазва с 1 жълтък. Оставя се да втаса 15-20 мин и се пече на вентилатор (или традиционно) 30-40 мин на 180-200 градуса.
Да ви е сладко!
Още по темата
Маята се разтваря в малко хладка вода, брашно, захар и се оставя да втаса, след което се поставя в пресятото брашно. Към него се прибавя леко затопленото мляко, докато...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп