Пухкав лимонов кекс



Приготвяне
60 мин
Порции

10

Начин на приготвянe
Разбиват се с миксер маслото/маргарина със захарта, докато се получи крем. Отделят се белтъците от жълтъците и жълтъците се прибавят към маслената смес, заедно с настърганата лимонова кора и лимоновия сок, добавя се млякото и се разбърква. Пресятото брашно заедно с бакпулвера се прибавят на етапи към сместа. Отделно се разбиват белтъците с щипка сол и бавно, с плавни движения се прибавят към кексовата смес, като целта е сместа да остане пухкава. Изсипва се сместа в намазнена и набрашнена форма и се пече на 180 градуса за около 30-40 мин. По желание може да се поръси с пудра захар след като изтине.
Още по темата

Загрейте фурната до 180 градуса. За тестото: Разбъркайте разтопеното масло с 225 г от захарта, докато получите светъл крем. Добавете малко от разбитите яйца и...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп