Предястие с месо от раци

Предястие с месо от раци Лакомник

Изненадайте гостите си това чудесно предястие

Предястие с месо от раци
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400 г рулца от раци охладени

50 г масло

1 с.л. сметана

1 яйце

1 ч.л. куркума

сос Табаско и Уорчестър на вкус

1 лимон

сол

черен пипер

 

Начин на приготвянe

Разтопете маслото. Сложете в него накъсаното месо от раци и гответе 1-2 минути. Междувременно смесете сметаната, яйчения жълтък, куркумата, двата вида сос, лимоновия сок и малко от лимоновата кора, подправете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. С получения сос залейте месото от раци, разбъркайте добре и върнете обратно във фурната. Гответе ястието за 5-6 минути на умерена фурна, като внимавайте да не кипне. Докато се готви, го разбъркайте няколко пъти. Поднесете изстудено.

Още по темата
Още по темата
Предястие с краставица и рикота
В купа смесете рикотата, настърганата лимонова кора, лимонов сок, босилек, магданоз, чесън и зехтин. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре. Нарежете...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц