Праз със ориз и маслини
Насладете се на типичната българска зимна кухня
Приготвяне
45 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Празът се нарязва на парчета и се задушава в мазнината и малко вода заедно с червения пипер. Прибавят се доматите, нарязани на дребно, и се задушават десетина минути. Заливат се с 2ч.ч гореща вода и се кипват. Прибавя се оризът. Ястието се вари няколко минути на тих огън, изсипва се в тава, добавят се маслините и се запича в предварително загрята фурна.
Още по темата
Нарежете месото на кубчета, подправете със сол и черен пипер и запържете до златисто, извадете го и в същата мазнина запържете гъбите и ги извадете при месото. В...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп