Постна мусака със соев кашкавал
Вкусна и бърза идея за вечеря на цялото семейство
Приготвяне
50 минути
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Нарежете патладжаните на кубчета, поръсете ги със сол и ги оставете за около 20 минути, да се отцеди горчивият сок. Нарежете останалите зеленчуци на ситно, доматите може да настържете. Измийте отцедените патладжани и смесете всички зеленчуци. Сега е моментът да добавите подправките, солта и олиото. Налейте вода, колкото да покриете зеленчуците. Печете в загрята на 200 градуса фурна около 40 минути. 5 минути преди да извадите поръсете със ситно настъргания кашкавал на плътен слой.
Още по темата
Смесете зехтина, маслото и запържете брашното, прибавете лука и залейте 900 мл прясно мляко. Прибавете подправки по избор и варете докато соса се сгъсти. Добавете...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп