Постна мусака със соев кашкавал

Постна мусака със соев кашкавал Лакомник

Вкусна и бърза идея за вечеря на цялото семейство

Постна мусака със соев кашкавал
Време за приготвяне
Приготвяне
50 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г патладжани

1 тиквичка

350 г картофи

1 глава лук

1 глава чесън

3-4 домата

1 морков

1 к.ч. ориз

6 с.л. олио

1 ч.л. червен пипер

1 зеленчуков бульон

1 с.л. чубрица

сол на вкус

черен пипер на вкус

200 г соев кашкавал

Начин на приготвянe

Нарежете патладжаните на кубчета, поръсете ги със сол и ги оставете за около 20 минути, да се отцеди горчивият сок. Нарежете останалите зеленчуци на ситно, доматите може да настържете. Измийте отцедените патладжани и смесете всички зеленчуци. Сега е моментът да добавите подправките, солта и олиото. Налейте вода, колкото да покриете зеленчуците. Печете в загрята на 200 градуса фурна около 40 минути. 5 минути преди да извадите поръсете със ситно настъргания кашкавал на плътен слой.

Още по темата
Още по темата
Постна есенна лазаня с тиква
Смесете зехтина, маслото и запържете брашното, прибавете лука и залейте 900 мл прясно мляко. Прибавете подправки по избор и варете докато соса се сгъсти. Добавете...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц