
Истинска наслада за сетивата




Разбийте белтъците с щипка сол на плътен сняг, постепенно добавете малко захар. В отделен съд разбийте сладкарската сметана. В купа върху тенджера с вряща вода разбийте жълтъците със 150 г захар, добавете сока от портокалите и настърганата портокалова кора. Пригответе желатина като го накиснете в студена вода за 5 минути да набъбне, след това го разтопете на водна баня или в микровълнова. Изсипете желатина при жълтъците, сложете сместа във фризера за 10 минути или в хладилника за 20 минути да се охлади. Към охладената желирана смес прибавете сметаната и разбийте с миксер до еднородна смес. Добавете белтъците, като ги смесвате внимателно с шпатула или лъжица. Разпределете муса в десертни чаши, залейте с 2-3 с.л. портокалов сок и украсете по желание.

