Портокалов крем
Нежен и пухкав десерт с невероятен вкус
Приготвяне
30 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Настъргва се кората на портокалите, а сока се изцежда. Жълтъците се разбиват с захарта, смесват се с портокаловия сок и кората от портокала и всичко това се вари на водна баня 10-15 минути. Желатина се разтваря в 1/3 ч.ч. вода, след което се разтапя на водна баня и се оставя да изстине малко. Киселото мляко се смесва с желатина и яйчената смес. Разлива се във формички или малки купички и се слага в хладилника. Преди поднасяне формичката се потапя за няколко секунди в топла вода и се обръща се в подходяща чиния. Украсява се по желание.
Още по темата
Изварата, киселото мляко и бананите се пасират. Сметаната се разбива с миксер и се разбърква с другата смес. Десертът се насипва в чаши и се поръсва с канела,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп