
Изискан сладкиш с невероятен вкус съчетан между карамел и портокал




Фурната се загрява на 170 С. Маслото се разбива със захарта на пяна. Прибавят се едно по едно яйцата, като след всяко се разбива добре сместа. Добавят се есенцията и настърганата кора на портокал. Брашното се пресява заедно с бакпулверът и ваниловата захар. Внимателно се разбърква и се изсипва в намаслена форма, която е поръсена с галета или начукани бисквити.
Портокаловият кекс се пече на долна скара 50 минути. После се охлажда във формата и се изважда.
В това време се прави карамелът. Захарта се изсипва в тенджерата заедно с портокаловият сок и настърганата кора от портокал. Кипва се за 5 минути. Половината карамел се изсипва във формата за кекс. Обратно се връща портокаловият кекс и се залива с останалия карамел. Портокаловият кекс се поставя за няколко часа в хладилника преди сервиране.

