
Неустоимо изкушение, което се приготвя лесно




Нарежете ягодите на малки парчета и ги със захарта. Разбъркайте и оставете настрана за около 30 минути. След това ги изцедете от течността, но не я изхвърляйте. Вземете една кора, намажете я с предварително разтопено масло и разделете наполовина. От една кора се правят две сармички. В долния край на кората сложете няколко парчета ягоди и малко нарязан бял шоколад, върху цялата кора наръсете нарязани орехи. След това свийте навътре двете външни страни на кората и свийте сармичка. Процедурата се повтаря и с останалите кори. Подредете сармичките в подходяща намазнена тава и печете на 200С около 10-15 минути до златисто. Междувременно пригответе сиропа. В тенджера на огъня сложете водата, захарта и ваниловата захар да заврат. След като заври течността, оставете я да къкри 10 минути. В приготвения сироп добавете течността от отцедените ягоди. Оставете сиропа леко да изстине и го излейте върху сладките сарми.

