
Лесна и бърза плодова пита




Слагаме маргарина в подходящ съд и добавяме пудрата захар, 1 яйце и брашното. Разбиваме с миксер, докато се получи плътна смес, след което я оставяме да престои 30 мин. Намазваме средна по големина тава с олио, покриваме я с кухненска мембрана и я запълваме с 1/4 ч.ч. ориз. Оставяме тавата да се пече 15 мин в загрята на 160 гр. фурна. След като извадим от печката, махаме мембраната с ориз. В тиган слагаме меда и захарта и изсипваме лимоновия сок. Оставяме на огъня и когато захарта започне да се карамелизира, добавяме кайсиите. Разбъркваме добре, махане от котлона и изсипваме изпечения блат. С миксер разбиваме яйцата, жълтъците, захарта и сметаната в подходящ съд. Получената смес изсипваме върху кайсиите. Загряваме фурната на 170 гр. и оставяме ястието да се пече около 30–40 мин. Преди да сервираме студените питки, поръсваме с малко пудра захар.

