Толкова пухкава и мека, че се топи в устата
Брашното се пресява. Смесва се заедно със солта. В средата на купчинката брашно се прави кладенче. Чуква се едното яйце и се използва белтъкът от второто. Млякото се затопля. В него се натрошава маята. Добавя се щипка сол и чаена лъжичка захар. Разбърква се с лъжица. Сместа се оставя да шупне. Закваската се налива в кладенчето. Добавя се разтопено краве масло. Продуктите се събират на топка. Tоплатa вода се налива постепенно. Трябва да се омеси меко, еластично тесто. При необходимост може да се добави брашно. Топката се увива в свежо фолио. Престоява за едно денонощие в хладилник. На следващият ден се изважда да отвърне за час, два в топла стая. Тестената топка леко се намазва с олио или стопена свинска мас. Меси се на кухненски плот. Реже се на три топки. От всяка се разточва кръг с дебелина един сантиметър. Кората се реже на осем. Всяка част се навива на кифличка. По същия начин се постъпва с останалите топки. Кифличките се редят се в подмазана тава. Мажат се с жълтък. Оставят се на топло да втасат. Половин час е достатъчен. Поръсват се с настъргано козе сирене. Тестеното изделие се пече на умерена фурна, 30- 40 минути. Готовата питка се покрива с памучна кърпа.