Пирожки с месо

Бърза и лесна закуска


Начин на приготвянe
От брашното, водата и олиото се замесва тесто и се разточва на 16 малки питки. Осем от тях се намазват отгоре с масло и върху тях се слагат другите осем. Така получените двойки питки се разточват на големи кори. Всяка кора се намазва с масло и се нарязва на ленти, широки 5-6 см. На единия край на всяка лента се слага по 1 лъжица от месото, предварително запържено с черен пипер, сол и магданоз. Всяка лента се нагъва на триъгълник, а всеки триъгълник се намазва с масло. Подреждат се в намаслена тава и се пекат на не много силна фурна.
Още по темата

Тестото се оставя да почива 30 мин. и през това време приготвяме сиренето за плънката (намачкано с вилица). Разточва се кора около 5 мм. В началото на кората се...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп