Вкусно предложение за вечеря с пиле и ориз
Пилето се сварява добре и се обезкостява. Накъсва се на малки парченца. В подходяща тенджера (тефлонена) се слага маслото да се разтопи. Поставят се морковите нарязани на средно големи кубчета или кръгчета, заедно с нарязания лук да се задушават. Прибавят се сол на вкус и малко от бульона, в който е вряло пилето. Когато морковите омекнат, тенджерата се сваля от огъня.Зеленчуците се заглаждат равномерно. Върху тях се разстила месото. Върху него се поръсва почистеният ориз и малко смлян черен пипер. Всичко това се залива с 2 купички ( в каквато се мери ориза) пилешки бульон, но внимателно, за да не се разместят трите пласта. Ястието се поставя да ври на съвсем тих огън, докато ориза попие напълно бульона. Маха се от огъня,оставя се да изстине, обрязва се с нож около тенджерата, след което се обръща много бързо върху тортена чиния, поставена като капак върху тенджерата. Следва украсата – отгоре върху морковите, може да се подредят маслинки в различна форма, репички, листенца магданоз, сварени нарязани яйца или пиленца приготвени от сварен жълтък, размесен с масло.