Пиле с топено сирене

Апетитно хапване за вечеря само за 30 минути


Приготвяне
30 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Разделяме пилешкото месо на порции и ги слагаме в йенска тенджера, намазана с олио. Нарязваме топеното сирене на филийки и с тях покриваме месото. Добавяме ситно нарязан чесън и малко вода, от които при печене се получава пикантен сос. Загряваме фурната на 180–200º и оставяме да се пече 30 мин. Гарнираме готовото пилешко ястие със салата.
Още по темата

В тенджера загряваме мазнината и изсипваме нарязаното на ивици месо. Запържва се до бяло и се прибавят едрите зеленчуци, също нарязани. Под капак се пържи 1-2 минути,...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп