Пиле с доматен сос

Сочно пиле в доматен сос


Начин на приготвянe
Почистената и измита птица се нарязва на порции и полусварява в подсолена вода. Дребно нарязаният лук, настърганите морков и целина се задушават в растителната мазнина и малко вода до омекване. Добавя се доматеното пюре, брашното и червения пипер. Сместа се задушава 5 – 6 минути и се разрежда с прецеден пилешки бульон. Полученият сос се вари около 20 минути заедно с черния пипер и магданоза, след което се пасира и се подправя със захарта и сол на вкус. Полусварените порции пиле се пускат в соса. Ястието се до сварява на тих огън и се поднася.
Още по темата

Измийте пилето. Посолете го отвътре и отвън със сол, червен пипер и мащерка. Нарежете единия портокал на парчета и натъпчете пилето с парченцата. Изстискайте...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп