Пиле Беарнез

Пиле Беарнез Лакомник

Бързо и апетитно ястие за всеки ден

Пиле Беарнез
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

600-700 г пилешко филе

5-6 скилидки чесън

100 мл бяло вино

1-2 ч.л. горчица

100 г пушено топено сирене

200 г готварска сметана

сол, черен пипер и соев сос на вкус

Начин на приготвянe

Филето се нарязва, овкусява се със сол и черен пипер и се задушава в мазнина. Добавя се малко соев сос, бяло вино и нарязаният на ситно чесън. След като е готово, пилешкото се изважда и в същия съд се прибавя сметаната, топеното сирене и горчицата. Разбърква се до получаването на хомогенен сос, към който може да се прибави нарязан на ситно магданоз или розмарин. Със соса се заливат пилешките хапки. Ястието се сервира с гарнитура по желание.

Още по темата
Още по темата
Пиле с естрагон ала Беарнез
Нарязваме пилешкото месо на жулиени и го мариноваме за няколко часа в смес от соевия сос, зехтина, лимоновия сок и черния пипер. Ако не разполагаме с много време,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц