Пилешко със салца от лимон

Много вкусно ястие с приятен вкус и аромат


Приготвяне
90 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Нарязваме пилешките гъдри на тънко и ги потапяме в марина от лимонов сок, сол и риган. Държим ги в хладилника 60 мин. След като ги извадим от марината, ги изпичаме на скара. Приготвяме салцата, като смесваме останалата част от лимоновия сок с малко олио. Разбъркваме, докато сместа се сгъсти, и тогава прибавяме предварително нарязния на ситно домат и риган. Преди да сервираме, заливаме със соса. Ястието може да гарнираме с картофено пюре.
Още по темата

Пасирайте чесъна, прибавете сметаната, подправете на вкус и разбъркайте добре. Сложете пилешките гърди в намаслена тава, намажете добре със сметаната, поръсете с...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп