Пилешко гювече с гъби

Пилешко гювече с гъби Лакомник

Супер бърза и икономична идея за обяд или вечеря

Пилешко гювече с гъби
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

600 г пилешки гърди

2 глави лук

2 скилидки чесън

200 г гъби

4 печени чушки

1 домат

300 г кашкавал

4 яйца

олио

чубрица

черен пипер

сол

1 к.ч. бяло вино

Начин на приготвянe

Нарязаният лук се задушава в олиото, прибавят се нарязаният чесън, нарязаното на едри парчета месо и се задушава 10 минути. Слагат се нарязаните гъби, чушки, обелени домати, сол, чубрица, черен пипер и бялото вино. Ястието се вари 5-10 минути и се изсипва в гювечета. Отгоре на всяко гювече се слага по 1 кубче кашкавал и се пече 10-15 минути. Изваждат се, чуква се по 1 яйце и се допичат, докато се забули яйцето.

Още по темата
Още по темата
Пиле със зеле и картофи в гювече
Нарежете на ситно лука и настържете морковите на ситно. Нарежете филето на едро, а зелето на ситно. Почистете чушките от семките и ги нарежете на сламки. Почистете...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц