Пилешки пържоли в сос от билки на тиган

Пилешки пържоли в сос от билки на тиган Лакомник

Крехки пържоли с ароматен сос

Пилешки пържоли в сос от билки на тиган
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

800 г пилешко филе

8 сушени кайсии

1 връзка мащерка

300 мл зехтин

1/2 ч.л. анасон

2 стръка розмарин

100 г мед

200 г масло

сок от 1 лимон

1 ч.л. етерично масло от лавандула

сол на вкус

1 ч.л. сушена лавандула

Начин на приготвянe

15 дни преди да се приготви ястието се сипват 5 капки от лавандуловото масло в зехтина, а розмарина се смесва с меда.

В деня на приготвяне се смесват лимоновия сок с 250 мл зехтин, мащерката, анасона, сол на вкус и се разбърква добре. Залива се пилето, покрива се съда и се оставя в хладилник за 3 часа. През това време няколко пъти се обръща месото за да поеме маринатата. След това се нарязва пилешкото филе на тънки филии.

В тиган се загрява 1 с.л. мед с масло и се карамелизират половината от кайсиите. Изваждат се плодовете и в отделен тиган се запържва пилето. Прибавя се соса с меда, разбърква се за около минута и се отнема от огъня. В порционна чиния се поставят кайсиите, отгоре пилето и се поръсва с мащерка.

Още по темата
Още по темата
Пилешки кюфтенца с гъби и маслини
Месoто се смила в блендер. Лукът се почиства, измива и рендосва. Гъбите се премиват на течаща вода. От пънчетата се приготвя супа. Шапките и обезкостените маслини се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц