Пилешки крилца в пикантно-медена марината



Приготвяне
60 минути
Порции

6

Начин на приготвянe
Крилцата се разрязват на две части и се измиват. Приготвя се марината като лукът и морковът се нарязват на ситно, чесънът се пресова. Оцетът, олиото и соевият сос се смесват. Добавят се подправките, медът и нарязаните на ситно зеленчуци. Крилцата се подреждат в тавичка и се заливат с маринатата. Покриват се с фолио и престояват в хладилник поне 3 часа. Пекат се във фурна на 200 градуса около 1 час или до готовност. По желание можете да долеете 1 ч.ч. вода - получава се много апетитен сос.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп