Мед за супер имунитет в студа

Мед за супер имунитет в студа Лакомник

Хапвайте по 2 лъжици всеки ден през зимата

Мед за супер имунитет в студа
Автор:Лакомник

Медът е чудо за здравето и не случайно още древните лечители го използват като неизменна съставка в куп рецепти. В пчелния продукт се съдържа глюкоза, фруктоза, белтъчини, ферменти на витамините, минерални вещества и органични киселини – почти цялата таблица на Менделеев.

 

Медът заема едно от първите места и по своята калоричност. В 1 кг мед се съдържат повече от 3000 калории, на той се разгражда много бързо и за това без проблем да влиза в менюто дори на хора, спазващи диета. Въпреки количеството калории, той помага при свалянето на излишните килограми, твърдят диетолози.

Освен това е един от сравнително малкото естествени продукти, съдържащи фолиева киселина, поради което е абсолютно препоръчителен за бременните.

Интересен факт, че пчелният продукт е единствената сладка храна, която не разрушава емайла на зъбите. Това правят дори плодовете и зеленчуците с натурална сладост.

А най-силният плюс е, че е уникален естествен имуностимулатор. Той се препоръчва и повлиява положително абсолютно всички заболявания, с изключение на алергиите. Ежедневната доза, която специалистите препоръчват за възрастни е 100 г, а за деца - 30-50 г. Най-добре е това количество да се приема на няколко пъти.

При проблеми с носоглътката медът може да се поставя на края на лъжичката и продължително време да се задържа в устата, за да се разтопи. По този начен антибактериалните вещества, които се съдържат в него, се поглъщат в лигавиците на гърлото и сливиците. При заболявания на стомашно-чревния тракт медът трябва да се разрежда с вода, а при фарингити, ларингити и бронхити се препоръчват инхалации с мед.

За медената терапия е много важен сортът на меда. Например, мед, който е тъмен на цвят, съдържа 4 пъти повече желязо и затова е препоръчителен за децата и хората, страдащи от анемия. Той може да се приема по 1 ч.л. всяка сутрин.

Медът е отлично средство и за лечението на неврози. При главоболие, потиснато настроение и намалена трудоспособност, 40 г 2 пъти дневно - след обяд и след вечеря, със сигурност ще бъдат от полза.

В кулинарията пък, медът може да замени почти във всички рецепти захарта и да превърне десертите не само във вкусни, но и полезни за здравето изкушения за небцето.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц