Пилешки дробчета с манатарки

Уникално вкусно ястие за цялото семейство


Приготвяне
60 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Загрейте бульона в тенджера над средна топлина. Добавете гъбите и варете в продължение на 30 минути. Извадете гъбите от бульона и ги нарежете на хапки. Разтопете маслото в голям тиган. Сотирайте в него лука и чесъна, докато лукът стане прозрачен. Подправете леко със сол. Отстранете лука и добавете в същия тиган бекона и дроба. Оставете докато дробът омекне, а беконът стане хрупкав. Добавете и гъбите. Налейте виното и гъбения бульон и оставете да заври. Усилете огъня и оставете да се задушава още около 5 минути. Добавете и доматите и оставете да къкри на средно силен огън още 20 минути. Ако сосът изглежда гъст, добавете малко вода. Сервирайте пресни листа босилек.
Още по темата

Нарежете дробчетата и ги мариновайте в млякото, 2 с.л. масло, кимиона, кориандъра, сол, лимоновия сок и оставете в хладилник за 2 часа. Сварете пастата в подсолена...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп