Пилешки гърди с ориз и гъби

Лесен начин да сготвите вкусно за цялото семейство


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Пилешките гърди се разполовяват на две и всяка половинка на още две. Оризът се накисва предварително за едно денонощие във вода. Зеленчуците се нарязват. Взема се тава за печене. Най- напред се разстила набъбналият ориз и зеленчуците. Поръсва се сол и мащерка. Съставките се объркват и заглаждат. Пилешкото се заравя в ориза. Гъбките се редят около парчетата месо. Поливат се 3 ч.ч. вода и 1 к.ч. мазнина. Тавата се покрива с фолио за печене. Ястието се пече около 60 минути. После се отделя фолиото. Поръсва се настърганата гауда. При необходимост се добавя вода и се връща за допичане.
Още по темата

Пилешките гърди се овалват в брашно, разбитите яйца и се пържат в добре сгорещено олио за 3 минути. Изваждат се в голяма чиния. В същата мазнина се изсипват каперсите,...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп