Пилешки бутчета с бира и лимон

Лесно и икономично предложение за цялото семейство


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Кубчетата бульон се стриват ситно. Прибавят се всички подправки, сока от единия лимон и зехтина, разбърква се много добре. Бутчетата се намазват със сместа, като тя се втрива в тях и нареждат в тавата за печене.Втория лимон се нарязва на кръгчета и се нарежда по бутчетата. Покрива се съда със свежо фолио и се прибира в хладилника, за да поеме маринатата. Преди печене се прибавят маслините около бутчетата, наливат се водата и бирата, но така че да не измият подправките от бутчетата. Тавата се завива с фолио за печене и пече в загрята фурна 40 мин на 180 градуса до златисто. Сервирайте с гарнитура по желание.
Още по темата

В глинен гювеч се нарежда на дъното пилешкото месо, добавят се нарязаните на половинки гъби и маслини. Добавят се различните сирена, сметаната и виното (ако не обичате...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп