Пилешки бутчета със сметана и гъби

Пилешки бутчета със сметана и гъби Лакомник
Пилешки бутчета със сметана и гъби
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 пилешки бутчета

70 г масло

1 глава настърган лук

2 с.л. брашно

500 мл течна сметана

200 г настърган кашкавал

черен пипер

сол

1 кг гъби

Начин на приготвянe

Пилешките бутчета се сваряват в подсолена вода, изцеждат се и се поставят в тава. В съд се сгорещява маслото в което леко се запържва лука и брашното, добавят се гъбите за да поомекнат. Прибавят се сметаната, кашкавала и подправките. След като заври сместа се сваля от огъня и с нея се обливат бутчетата, Запичаме в загрята фурна 30-40 минути, докато се сгъсти соса. При сервиране по желание се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Още по темата
Още по темата
Пилешки бутчета по азиатски
Смесете всички съставки в голям тиган. Покрийте и гответе около четири часа на средно силен огън или 8 на бавен. Внимателно преместете бутчетата в чиния за сервиране...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц