Пилешки бутчета със сметана и гъби
Приготвяне
60 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Пилешките бутчета се сваряват в подсолена вода, изцеждат се и се поставят в тава. В съд се сгорещява маслото в което леко се запържва лука и брашното, добавят се гъбите за да поомекнат. Прибавят се сметаната, кашкавала и подправките. След като заври сместа се сваля от огъня и с нея се обливат бутчетата, Запичаме в загрята фурна 30-40 минути, докато се сгъсти соса. При сервиране по желание се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Още по темата
Смесете всички съставки в голям тиган. Покрийте и гответе около четири часа на средно силен огън или 8 на бавен.
Внимателно преместете бутчетата в чиния за сервиране...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп