Пилешки бутчета със зеленчуци и леща
Интересна идея за апетитен икономичен специалитет
Приготвяне
90 минути
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Накиснете лещата за около час. Изцедете, сипете нова вода и варете, като подправите с вода, за около 30 минути. През това време залейте пилето със соев сос и нарежете на едро. Оставете да се маринова за около час или два. Нарежете морковите, целината, чесъна и запържете силен огън. Добавете 200 г доматено пюре, добавете вода, подправете на вкус и задушете под капак за 10 минути. Добавете граха, пилето, и задушете до готовност. Прибавете маслините за минутка и сервирайте.
Още по темата
Смесете лука, морковите, чушката, ригана, чесъна и боба.
Загрейте зехтина на средно силен огън. Подправете нарязаното на хапки пиле със сол и пипер и го сложете в...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп