Антон Радичев е сред най-запалените кулинари в театралната гилдия. Рибар и ловджия той се върти покрай печката още от малък. Радичев най обича да прави, а и да хапва супи. "Не съм по сухите храни. Има ли супичка, друго не ми трябва. Изяждам една-две порции и това е", казва Радичев.
Необходими продукти:
1/2 пиле
студена вода
1 глава кромид лук
2 стръка целина
2 моркова
2 картофа
шепа фиде
ситно нарязан магданоз
сол
лимонов сок
Начин на приготвяне:
Пилето се почиства и нарязва на порционни парчета. Поставя се в голяма тенджера и залива със студена вода. Довежда се до кипване и огънят се намалява на среден. Вари се 1 час или до готовността на пилето. Междувременно зеленчуците се измиват и обелват. Измиват се отново и се нарязват на дребно. Свареното пиле се изважда от бульона и се обезкостява. Към врящия бульон се прибавят дребно нарязаните зеленчуци. Варят се 15-20 минути до омекване. Добавят се фидето и накълцаното сварено пилешко месо. Пилешката супа се вари още 8-10 минути. Подправя се с лимонов сок, сол и смлян черен пипер на вкус. При поднасянето пилешката супа се поръсва с магданоз.