Пилаф с моркови



Приготвяне
30 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
2 с.л. олио се загрява и в него се слага да се запържи лукът за 4-5 минути. Добавят се чесънът, канелата и кардамонът, разбъркват се около минута и се сипва оризът. Бърка се, докато стане прозрачен. Наливат се 500 мл гореща вода и се натрошава кубчето бульон. Огънят се намалява и се оставя да къкри под капак около 15 мин., или докато бульонът се поеме от ориза.
През това време морковите се нарязват на много тънки и дълги ивици. Изпържват се в 2 см сгорещено олио, докато станат хрупкави. В зехтина се изпържва кашуто до златисто. Пилафът се обърква с нарязания джоджен и магданоз и се сервира с чипса от моркови и пърженото кашу.
Още по темата

Разтопете маслото на средно силен огън и запържете половината лук и чесъна до златисто. Добавете канелата, кардамона и готвене 2-3 минути. Добавете ориза и...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп