Пикантни скариди с аспержи
Интересно и апетитно предложение за постите
Приготвяне
30 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Аспержите се почистват, като дебелите краища се отрязват. Нарязват се на парчета. Бланшират в кипяща подсолена вода 5 минути. В добре загрят тиган сложете мазнина. След това прибавете и почистените скариди. Запържете ги за около минута от всички страни. След като са готови, може да ги извадите от тигана. Сложете в него отново малко мазнина. Добавете нарязаните аспержи, чилито, чесъна и соевия сос. Когато поомекнат сложете скаридите и гответе още около 5 минути. Поръсете със сусам и поднесете със салата по желание.
Още по темата
Зехтина се загрява, и в него се задушават скаридите и гъбите за не повече от 2-3 минути, изваждат се и се отцеждат на хартиена кърпа. Зехтина се отстранява и в тигана...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп