Печено авокадо с яйце

Изключително лесно и впечатляващо предястие


Приготвяне
30 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Измийте предварително авокадото с вода и го подсушете. След това го разрежете наполовина по дължината. Премахнете костилките и с помощта на чаена лъжичка издълбайте малко от месестата част, за да може да освободите място за яйцето. Внимателно чукнете по едно яйце във всяка половинка авокадо. Поръсете със сол и черен пипер и печете в предварително загрята фурна на 180С до готовност на яйцето. Поднесете със ситно нарязан пресен лук.
Още по темата

Размразете ядките. Разтопете маслото и в него задушете ситно нарязания бекон за около 5 минути. Добавете мидите, счукания чесън и копъра. Задушете за още 5 минути....
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп