Печени чушки с яйца и моцарела
Лесна и икономична рецепта с малко калории
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Чушките се почистват от люспите. Картофите се варят до омекване, в подсолена вода. Смачкват се на пюре. Яйцата се рендосват. Смесват се с картофеното пюре. Взема се тавичка. На дъното се редят чушки. Поливат се с доматен сос. Отгоре се разпределя картофената смес. Поръсва се щипка сол. Полива се олио и 1/2ч.ч. вода. Моцарелата се реже на плочки. С тях покриват продуктите. Съдът се похлупва. Ястието се пече 40 минути на умерена фурна. Поднася се със стино нарязан магданоз.
Още по темата
Пиперките се почистват от дръжките и семето. След това се напълват с натрошеното сирене, яйцата и черения пипер. Леко се посолява. Пълнените чушки се редят в намазнена...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп