Печени картофи с кашкавал
Пригответе си апетитен обяд с аромат на бекон
Приготвяне
45 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Нарязваме картофите и ги слагаме в тава намазана с олио. Покриваме ги с предварително нарязания бекон и ги овкусяваме с тамарито или ригана и сол на вкус. Заливаме картофите с останалото олио. Печем ястието 30 мин във фурна, загрята на 180-200°. Прибавяме нарязания на филийки кашкавал, 5 мин преди да извадим картофите. Печем, докато кашкавалът се разтопи. Сервираме готовите картофи с печено месо, кюфтета или салата.
Още по темата
Загрейте фурната до 180 градуса. Измийте картофите, набодете ги на няколко места с вилица и запечете до омекване за около час и ги охладете леко. Запържете лука и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп