




Почистете лука и го нарежете на дребно, след което го запържете в предварително загрята мазнина до златисто. Измийте и нарежете гъбите на ситно и ги запържете ги при лука, като подправите със сол.
Почистете, измийте и сварете картофите в подсолена вода. След това ги намачкайте на пюре, прибавете масло, мляко и 1 яйце, разбъркайте добре докато се получи еднородна смес.
Намазнете форма за печене и я поръсете с брашно. Сложете половината от картофеното пюре и го заравнете. Отгоре сложете равен слой гъби и лук, след това оставащата част от пюрето, прибавете зелените подправки нарязани на дребно. След това отново слой гъби, заравнете и поставете в предварително загрята фурна до 180 градуса.
Печете ястието за 25 минути. Няколко минути преди да е готово го извадете от фурната и го поръсете с настъргания кашкавал и оставете още 10 минути. Когато кашкавала се разтопи и придобие златиста коричка означава, че ястието е готово. Сервирайте докато е още горещо със сметана, а отгоре може да поръсите със ситно нарязания зелен лук.
