Печена скумрия с лимон

Печена скумрия с лимон Лакомник
Печена скумрия с лимон
Време за приготвяне
Приготвяне
30 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 скумрии

1 лимон

1 скилидка чесън

1 ч.ч. зелени маслини без костилки

1 връзка магданоз

10 с.л. олио

Начин на приготвянe

Изстискваме лимона върху рибите. Сипваме половината олио в тиган и добавяме предварително настърганата лимонова кора. Задушаваме, докато цветът на кората се промени, и изсипваме получената смес в друг съд. Прибавяме нарязаните на ситно чесън, магданоз и маслини и доливаме останалото олио. Слагаме рибата в получената смес и прибираме в хладилника за 60 мин. Изчистваме рибата от сместа и я печем на скара по 5 мин от всяка страна. Преди да сервираме заливаме готовата риба със сместа. 

Още по темата
Още по темата
Грилована скумрия в чеснов сос
Смесете 1/3 от чесъна с 1 с.л. зехтин и лимоновия сок. Намажете добре рибата със сместа и оставете да престои 10 минути. На средно силен огън загрейте 1 с.л. зехтин и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц