Панирана скумрия с млечен сос

Апетитна идея за хрупкава скумрия с фин сос


Приготвяне
40 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Овкусете почистената риба със сол, черен пипер и я оваляйте в брашното. Сложете я да се пържи в добре загрята мазнина за около 5 минути от всяка страна. Може да я изпечете и върху грил тиган. След това извадете рибните филета и ги сложете върху кухненска хартия. В друг тиган разтопете маслото и задушете в него нарязания на ситно лук. Добавете виното и след минута сложете сметаната и горчицата. След като сосът се сгъсти може да овкусите с малко сол и черен пипер. Сложете рибата в подходяща чиния и залейте със соса. Сервирайте с гарнитура по желание.
Още по темата

Скумриите се изчистват много добре, махат се хрилете и черните ципи, като главите се запазват. Осоляват се на вкус. Главата чесън се счуква на кашица с малко сол и се...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп