Музикантът Велизар Соколов-Заки призна, че по рождение има склонност да трупа излишни килограми. Изпълнителят от дует „Авеню” тежал 104 кг след операция на менискуса. Сега певецът старателно се грижи за здравето и добрия си външен вид.
”Не се тъпча с боклуци и спортувам много - плувам, играя тенис, карам уейв борд...”, споделя Заки. За да следи внимателно с какво се храни, той сам се научил да готви завъртяни здравословни рецепти. Признава, че в началото му е било странно как ще се нахрани без обилно количество хляб и месо, но постепенно започва да моделира любимите си ястия в по-добър вариант.
Необходими продукти:
1 ч.ч. настъргани тиквички
1/4 ч.ч. галета
2 стръка зелен лук, нарязани на ситно
1 яйце
3 с.л. смлян пресен магданоз
1 с.л. нарязан пресен копър
1 скилидка чесън, смлян
1/4 ч.ч. натрошено сирене фета
3 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Изцедете тиквичките и подсушете. В малка купа ги смесете с галетата, лука, яйцето, магданоза, копъра, чесъна и сиренето. Загрейте 1 1/2 супени лъжици мазнина в голям незалепващ тиган на среден огън. Сложете лъжица от сместа и натиснете леко. Пържете до златисто кафяво и от двете страни.