Палачинки с рикота
Изкусителен вариант за разнообразна закуска
Приготвяне
30 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Всички сухи продукти без захарта се смесват в голяма купа. Захарта с яйцата и рикотата се разбърква отделно. Прибавят се настърганата кора от портокал, брашнената смес и половината мляко. Сместа се разбърква добре и се долива останалото мляко.Тестото се разбърква до еднородна смес без буци. Тиганът за палачинки се загрява. Готовите палачинки се поднасят топли с кленов сироп, мед или сладко по избор.
Още по темата
Жълтъкът, мекото масло и захарта се разбиват на пяна. Прибавят се брашното, млякото, сол и разбития на сняг белтък. От тази смес се пържат 3 палачинки и се прегъват на...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп