Палачинки с ориз и гъби
Стават за обяд, вечеря и за хапване по всяко време
Приготвяне
30 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Гъбите се нарязват и се сваряват в подсолена вода. Лукът и морковите се изпържват, прибавят се оризът и гъбите и се заливат с 1 ч.ч. топла вода. Оставя се на тих огън, докато се изпари водата. След като се свали от огъня се подправя с черен пипер и магданоз. Изпържваме палачинки и във всяка се слагат по 1-2 ч.л.от сместа. Палачинките се увиват като сарми, нареждат се в намазнена тавичка, поръсват се с настърган кашкавал и се запичат в предварително загрята фурна до златисто.
Още по темата
Спанакът се изчиства, измива се добре и се попарва във вряща подсолена вода. Оцежда се и се нарязва на едри ивици. Запържва се в горещо масло. След това се прибавя...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп