Гъбени палачинки
Пухкави и вкусни палачинки с плънка от гъби
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Прави се палачинково тесто, като се разбиват 3 яйца, 4 с.л. брашно, 1 ч.л. олио, сол и 1 ч.ч. прясно мляко. От тази смес се пържат палачинки. Отделно гъбите се сваряват в подсолена вода, отцеждат се и се нарязват на много дребно. В 2 с.л. масло се пържи 1 с.л. брашно, прибавят се гъбите, сол и толково прясно мляко, че да се получи гъста каша. В подходяща тавичка се нареждат палачинките, като между тях се маже от гъбената каша и се настъргва по малко кашкавал. Заливат се с 1 ч.ч. прясно мляко, надупчват се с вилица и се пекат до зачервяване в умерена фурна.
Още по темата
Пресейте брашното и го смесете останалите продукти за тестото, като разбъркате до еднородна смес, без бучки. Загрейте малко олио и изпържете тънки палачинки....
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп