Пай с тиквички, зеле и кренвирши

Пай с тиквички, зеле и кренвирши Лакомник

Вкусна идея за хапване по всяко време

Пай с тиквички, зеле и кренвирши
Време за приготвяне
Приготвяне
50 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 тиквичка

1 яйце

брашно (колкото поеме)

1/2 ч.л. бакпулвер

сол на вкус

200-300 г зеле за плънката

1 глава лук

2 кренвирша

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Нарежете на ситно зелето и лука, като добавите нарязаните кренвирши. Настържете на ситно тиквичките, смесете с яйцето с бакпулвера, подправете със сол, добавете брашно и замесете брашно. Сложете поливаната от тестото в намаслена форма, на равен слой сложете от плънката и залейте с останалото тесто. Запечете в умерено загрята ферна до 40-50 градуса.

Още по темата
Още по темата
Тиквички с козе сирене и орехи
Измийте, почистете и разрежете тиквичките на половина по дължина, а след това на едри филии отново по дължина. Загрейте добре растителното масло и запържете тиквичките...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц