Агнешка яхния с тиквички и таханова паста



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Загрейте фурната до 200° С. Сотирайте за 3-4 минути агнешкото до златисто. Добавете Добави чесън, лук, дафинови листа и вода. Покрийте тигана и намалете огъня. Гответе час и половина докато месото е омекнало и готово. Запазете сока от месото. Подредете тиквичките в тава, поръсете със зехтин и изпечете до златисто.
Смесете киселото мляко и жълтъка, добавете чаша от сока на агнешкото и оставете на средно силен огън за 10-12 минути на котлона като бъркате непрекъснато. Добавете тиквичките и месото и разбъркайте за 1-2 минути и накрая сложете и тахановата паста. В останалата част от сока на месото сварете ориза за 15 минути (ако се налага добавете още вода), докато омекне и сервирайте като гарнитура на месото.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп