Агнешка яхния с тиквички и таханова паста

Агнешка яхния с тиквички и таханова паста Лакомник
Агнешка яхния с тиквички и таханова паста
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г агнешко месо от бут, нарязано на кубчета

30 г олио

2 скилидки чесън, смачкан

1 глава лук, ситно нарязан

2 дафинови листа

750 мл вода

около 1 кг тиквички, обелени и нарязани на кубчета

3 с.л. зехтин

700 мл кисело мляко

1 яйчен жълтък

2-3 с.л. таханова паста

50 г дългозърнест ориз

Начин на приготвянe

Загрейте фурната до 200° С. Сотирайте за 3-4 минути агнешкото до златисто. Добавете Добави чесън, лук, дафинови листа и вода. Покрийте тигана и намалете огъня. Гответе час и половина докато месото е омекнало и готово. Запазете сока от месото. Подредете тиквичките в тава, поръсете със зехтин и изпечете до златисто.

Смесете киселото мляко и жълтъка, добавете чаша от сока на агнешкото и оставете на средно силен огън за 10-12 минути на котлона като бъркате непрекъснато. Добавете тиквичките и месото и разбъркайте за 1-2 минути и накрая сложете и тахановата паста. В останалата част от сока на месото сварете ориза за 15 минути (ако се налага добавете още вода), докато омекне и сервирайте като гарнитура на месото.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц