Пай с пилешко месо и зеленчуци

Пай с пилешко месо и зеленчуци Лакомник
Пай с пилешко месо и зеленчуци
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

5 средни картофа

300 г замразен грах

300 г замразена царевица

80-100 мл прясно мляко

1 пилешко цяло бутче

сол и черен пипер на вкус

стрък пресен босилек

връзка див лук (по желание)

1 щипка индийско орехче

1 щипка майорана (по желание)

Начин на приготвянe

Опичаме или сваряваме бутчето. Оставяме го да изстине настрани. Обелваме и сваряваме картофите. Отцеждаме ги от водата, щом вече са готови и ги намачкваме, като постепенно добавяме към тях прясното мляко. Овкусяваме готовото пюре със сол, черен пипер и индийско орехче. След като пилешкото бутче е изстинало, обезкостяваме го, премахваме кожата, а месото нарязваме на парченца. В намазнена тавичка сипваме граха, царевицата, пилешките късчета, накълцания див лук, майораната, сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме добре. В предварително загрята на 180-200 градуса фурна (моята фурна е по-слаба, затова пека на 200 С) сместа се запича за 10 минути. След като се запекат леко зеленчуците, ги разбъркваме внимателно и нанасяме картофеното пюре- може с шприц да се направят розички или да се постави с лъжица. Пече се до зачервяване на картофеното пюре. По желание може да се сервира украсено с няколко листа пресен босилек.

Още по темата
Още по темата
Мусака от пилешко с маслини
Свареното пиле се обезкостява и нарязва на малки парченца. Лукът се наситнява и се задушава в олио. Прибавя се оризът. Позапържва се за 5-6 секунди. Слагат се месото и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц