Пай с кайма и гъби
Бързо и лесно предложение за вкусна семейна вечеря
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Измитите гъби се нарязват и се сваряват в подсолена вода. Изцедените гъби се запържват заедно с 1 глава ситно нарязан лук. Осоляват се и се поръсват с черен пипер и магданоз. От каймата, лука, черният пипер, сол и 1 яйце се омесва смес като за кюфтета. Половината от сместта се разстила в тавичка намазана с масло. Отгоре се изсипват гъбите и се покриват с останалата кайма. Ястието се залива с яйцата разбити в киселото мляко и масло. Пече се в умерено силна фурна.
Още по темата
Картофите се обелват и сваряват. Половината от тях се нарязват на колелца. Останалите картофи се пасират и с млякото и маслото се прави пюре, което се овкусява....
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп