Пай с кайма и гъби

Пай с кайма и гъби Лакомник

Бързо и лесно предложение за вкусна семейна вечеря

Пай с кайма и гъби
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г гъби

700-800 г кайма

2 глави лук

сол

черен пипер

олио

масло

1 кисело мляко

4 яйца

магданоз

Начин на приготвянe

Измитите гъби се нарязват и се сваряват в подсолена вода. Изцедените гъби се запържват заедно с 1 глава ситно нарязан лук. Осоляват се и се поръсват с черен пипер и магданоз. От каймата, лука, черният пипер, сол и 1 яйце се омесва смес като за кюфтета. Половината от сместта се разстила в тавичка намазана с масло. Отгоре се изсипват гъбите и се покриват с останалата кайма. Ястието се залива с яйцата разбити в киселото мляко и масло. Пече се в умерено силна фурна. 

Още по темата
Още по темата
Пай с картофи и пиле
Картофите се обелват и сваряват. Половината от тях се нарязват на колелца. Останалите картофи се пасират и с млякото и маслото се прави пюре, което се овкусява....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц