Картофен пай с кайма

Картофен пай с кайма Лакомник

Лесна и икономична рецепта за обяд или вечеря

Картофен пай с кайма
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г кайма 
1 морков
1 глава лук
1 яйце
сол
черен пипер
чубрица
150 мл доматено пюре 
4-5 скилидки чесън
босилек
риган
За пюрето:
500 картофи
масло
кашкавал 
сол

Начин на приготвянe

Нарежете ситно моркова. Омесете ги с каймата заедно с подправките и яйцето. Оставете каймата за 30 минути на хладно. Разстелете каймата върху намазнена тава и пъхнете да се пече около 15 минути. Междувременно запържете в малко олио в тиган скълцаните скилидки чесън и добавете размитото с малко вода доматено пюре. Овкусете с подправки. Излейте соса върху каймата и върнете във фурната за още 5 минути. Намачкваме сварените картофите на пюре, овкусяваме го със сол и разтопеното масло. Разстелете пюрето върху каймата и настържете кашкавала. Пъхнете отново във фурната да се запече, докато картофите добият кафеникав цвят по връхчетата.

Още по темата
Още по темата
Солен пай по тайландски
Оризовите спагети се накисват направо в студена вода за поне половин час. Оставяме ги настрана. Нарязваме зеленчуците на дребно, като може да се добавят и други към...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц