Ориз с грах
Вкусно и бързо хапване, подходящо и за гарнитура
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Сипваме граха в зеленчуковия бульон и го оставяме да ври на среден огън. След 5 мин го изваждаме от бульона, който запазваме. Затопляме олиото в тенджера и добавяме ориза, кромид лука, чесъна и граха. Доливаме бялото вино и 250 мл от заделения бульон. Варим на тих огън, докато бульонът изври. Махаме от котлона и прибавяме кромид лука.
Още по темата
Измиваме хубаво дробчетата, подсушаваме, посоляваме и запържваме от всички страни в дълбок тиган със загрята предварително мазнина. Изваждаме запържените вече дробчета...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп