Оризови кюфтета с риба



Приготвяне
40 минути
Порции

3

Начин на приготвянe
Сварете ориза в подсолена вода. През това време пригответе плънката, като нарежете листа за суши на квадрати около 2 см. Нарежете на малки кубчета краставицата и рибата. Отделно разбийте яйцето. Към галетата прибавете сол. Охладете ориза и вземете от него достатъчно за се получи средно топче. Разстлете го върху ръката си, в средата сложете лист за суши, в него от рибата и красатвицата, оформете топче и го панирайте първо в яйцето, след това в галетата. Запържете в загрято олио до златиста горичка. Може да пържите и във фритюрник.
Още по темата

Каймата се омесва заедно с лука, 1 яйце, сол, черен пипер и накиснатия и изстискан хляб. Оформят се кюфтета и се пържат. Празът се нарязва на ситно и се изпържва в...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп