Оризови кюфтета с моцарела

Невероятно предястие, което може да поднесете за гарнитура или основно


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Сварете ориза. В купа смесете сварения ориз, настъргания пермезан, подправките и едно яйце. Разбъркайте добре с ръце, за да се омеси добре. Ако сместа не стане хомогенна, може да се разпадне при пърженето. От нея оформете кюфтета и в средата на всяко сложете парче моцарела. Разбийте останалите две яйца. Потопете всяко кюфте първо в яйцата, а след това оваляйте в галета. Изпържете ги в горещото олио до получаването на златиста коричка. Готовите кюфтета отцедете върху кухненска хартия, която ще попие излишната мазнина. Сервирайте ги топли със сос по избор.
Още по темата

Сложете всички зеленчуци в блендер и ги накълцайте много ситно. Към тях прибавете подправките. Смесете зеленчуците с 2/3 от сварения ориз. Останалият ориз го...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп