Изкусителен домашен десерт
Захарта се разделя на две равни части. Едната част се смесва с 6 жълтъка, предварително отделени от белтъците. След като сместа стане пухкава се добавят брашното и орехите. Накрая се прибавят и белтъците, които междувременно сте разбили на сняг. След като смесите продуктите разбъркайте с лъжица, за да не спаднат белтъците. Подгответе правоъгълна тавичка за печене, намазнете я и я застелете с хартия за печене. Изсипете сместа в нея и печете в умерена фурна, докато тестото добие приятен загар и е готово. Извадете тестото от фурната и оставете да се охлади.
За крема:
Оставете маслото на стайна температура да се размекне. След това го смесете с другата половина от пудрата захар с помощта на миксер. Разделете останалите жълтъци от белтъците. Добавете жълтъците към сместа с маслото. Начупете шоколада, разтопете го на водна баня и прибавете и него. Разбийте белтъците на сняг и добавете и тях. Разбъркайте с лъжица, докато сместа добие кремообразна текстура.
Когато рулото е напълно изстинало, намажете тестото с крема от вътрешната му страна и след това внимателно навийте на руло. Декорирайте по желание.