Омлет от пиле с кисело мляко
Приготвяне
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Картофите се сваряват цели и необелени в подсолена вода. След като изстинат, се обелват и се настъргват на едро ренде. Магданозът се нарязва на ситно. В подходящ съд се разбиват добре яйцата. Прибавят се пилешката кайма, настърганите картофи, магданозът и сол и се разбърква. От тази смес се изпържват 4 омлета в сгорещеното краве масло.
Отцеденото кисело мляко се смесва със смлените орехи и малко сол. Омлетите се поднасят, украсени с розички, шприцовани от киселото мляко.
Още по темата
Сваряват се картофите, обелват се и се нарязват на кубчета. Шунката се нарязва на дребно. Бобът и шунката се задушават в маслото. Всички продукти се смесват, осоляват...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп